Izjave polaznica

„Kad sam kretala na prvi trening, na kraj pametni mi nije bilo da će to biti dan u tjednu kojem se najviše veselim. A radi se o ponedjeljku!!! 🙂


Nije Pole Dance Fitness u temelju promijenio moj život, ali ga je svakako učinio boljim. Postala sam zadovoljnija i sretnija, a to osjete i ljudi koji me okružuju, najviše moja obitelj!
Kad nam je instruktorica na prvom treningu plesala, bila sam fascinirana kako to izgleda. Kasnije nam je malo pokazivala elemente na šipci koji nas tek čekaju i bila sam uvjerena kako ja to NIKAD neću moći. Naravno da sam se prevarila! 🙂
Kad gledam druge cure (u onom polumraku) kako lijepo plešu i kako to senzualno izgleda, fascinira me koliko nije bitno da li smo mršavice ili smo malo popunjenije. Svaka je prekrasna!
Da ne duljim previše: ovo je vrsta tjelovježbe koja kombinira pilates, yogu i fitness. Prvi dio treninga (workout na podu) će vaši mišići itekako osjetiti, a drugi (šipka i ples) će vam nahraniti dušu!
Mislim da na svijetu ne postoji žena koja bi bila loša u ovome.”
(Sandra, 33 g.)

“Skoro sam zaboravila kakva je terapija naš trening. Dođem glave pune nepotrebne buke, mislim si – nema šanse da se ufuram u išta ovaj put, kad počne kruženje u lijevo… Zatvorim oči, ponavljam si: slušaj muziku, diši, slušaj instruktoricu – zna što radi i samo repeat. I onda nakon par stvari osjetim sebe, MAGIC DONE. Nestane buke misli… uživam u sporom pokretu i dopuštam si biti još sporija i sve dalja sve do meditacije, kad sam već u transu. Onda pomicanje granica i seratonin preko mišića, pa sreća zbog nekog novog elementa ili starog koji eto prvi puta uspijem. Onda plešem na svoju stvar – OUT OF THIS WORLD EXPERIENCE! I onda ti netko kaže da ćeš još na vrh svega odgledati čagu šest prekrasnih žena, svaki put drugačiju, rekla bi mu da laže, da to ne postoji. KOja privilegija! HVALA!”                                                                                                                                             (Iva, 34 g.)


„Sjećam se kako sam kod upisa rekla da očekujem rekreaciju na kojoj ću se razgibati, otkriti koji novi mišić, zabaviti se, ali prvenstveno uživati. I uživala sam, i uživam, u baš svakom treningu, od onog prvog do sljedećeg koji jedva čekam.
Malo me grize savjest zbog oduzimanja ekskluziviteta mojoj muškarčini, no priznajem – ovo je jedna od rijetkih aktivnost koju čak ni moja glavobolja ne može spriječiti :-)”
(Sanja, 42 g.)

„Pole je za mene stil života, svaki trening je kao odlazak na neku drugu planetu, osjecaj koji se nemože opisati, zapravo- oslobođenje. Atmosfera je uvijek genijalna, a posebno me oduševila metodika instruktorica …puse :))”
(Irena, 34 g.)

„Nikada prije nisam voljela vježbati, to je uvijek bilo „nužno zlo”. Od kada sam se prvi puta susrela sa šipkom znala sam da je to ono pravo! Užitak vježbanja, emocije, zadovoljstvo i samopouzdanje svakim treningom sve više rastu. Nikada se prije nisam osjećala tako dobro u svojoj koži. Što reći osim da sam od „zagrižene” nevježbačice postala totalni pole dance freak!
Ah, da… i mom mužu se sviđa :)))”
(Martina, 31 g.)


„Pole dance fitness je za mene jedno prekrasno iskustvo. Osim što izgrađuje tijelo i povećava gipkost, daje mi priliku da izrazim svoju senzualnost kroz svoj stil plesa i samim time mi pruža osjećaj slobode. Jako djeluje na samopuzdanje, jer se žena kroz takav način plesa oslobodi i zavoli svoje tijelo. Ne događaju se samo promjene na tijelu nego se razvija i novi kontakt sa samim sobom.”
(Vlatka, 26g.)

“Pole bi trebao biti dio odgoja&obrazovanja, npr. tjelesnog u srednjoj školi. Da je tako, bilo bi puuuno manje očajnih kućanica. :)”
(Dunja, 30 g.)

„Kad dohvatite šipku, ne ispuštajte je iz ruku. Bez obzira na gravitaciju i centrifugalnu silu :).
Nekoliko sati tjedno pravog zadovoljstva i ugode, uz dobro društvo i malo znoja.”
(Melita, 38 g.)

„Zatvorite oči. Izbacite iz glave sve misli i opustite se”. Tiho govori instruktorica svaki puta dok polako „stišava” svjetlo u neobičnoj prostoriji sa dvije štange.
Sa smiješkom na licu kažem sama sebi, „moš’ mislit” ili „nema šanse”. I dok polako okrećem svoju tešku glavu na lijevu stranu, nikako se ne mogu osloboditi riječi, slika i događaja koji su glasniji od bilo kojeg glasa koji poziva na mir.

No muzika me polako opušta, osjećam to. Ovdje sam i samo za sebe! Ubrzo smo na vježbi „ masaža glave” , a ja ne mislim više ni na što! Uživam u muzici i vježbi „mačka koja se njiše”. A najbolje tek slijedi! Figure na šipci i ples u društvu tako različitih i posebnih žena sa kojima zajedno otkrivam što sve moje tijelo može.
Pa ja sam mama koja visi naglavačke držeći se za šipku samo nogama i izvodim prilično lijepo spuštanje anđela!
I osim uobičajenih stvari o kojima svakodnevno razmišlja svaka od nas, ja mislim i tome na koju ću pjesmu sljedeći put plesati, što ću obući kako bih se zabavila dok se skidam! Sretna sam žena! Hvala!”
(Anita, 31 g.)

„Pitali su me: što je krijesnica?
Odgovorila sam-mali kukac koji svijetli.
To je jedina krijesnica za koju sam ja znala.
Uz moju dragu instruktoricu sam saznala da postoji još jedna krijesnica…..
– ona ne svijetli…………..ali te obasjava
– ona nema krila………….ali te diže u nebesa
– ona nema glasa……….ali odzvanja svakom porom tvoga tijela
Sada tek znam što znači krijesnica…….i to je krijesnica koju volim”
(Marija, 31 g.)

„RADOST, RADOST, RADOST su emocije koje me vežu za Pole dance fitness i koje osjećam nakon svakog treninga
Radost koju osjećam u svojoj grupi sa curama i svojom instruktoricom, kao u vlastitom domu gdje opušteno i veselo provodimo sate
Radost koja dolazi nakon 30-ak godina traženja idelanog spoja sporta, plesa, hobija i muzike
Radost i senzualnost koje izviru iz svih mojih pora, kao duh kojeg sam pustila iz boce i koji me obavija dok plešem, dok hodam, dok radim…dok živim
Radost koju dobivam iz snage tijela i snage duha nakon svakog odrađenog elementa i plesa kojeg sam uspjela savladati što mi daje silno samopouzdanje za nove elemente, nove korake i nove izazove koje željno očekujem iz tjedna u tjedan
Šipka koja je za mene čista RADOST i čisto uživanje, a ples i igra sa šipkom prate ritam moga srca i ritam moga života”
(Ivana, 34 g.)