Što je Pole Dance Fitness – Pole Philosophy?

Pole Dance Fitness – Pole Philosophy je plesni studio koji razvija i uči vještinu plesa na šipci. Ono što razlikuje naš studio od ostalih studija je naglasak na ples kao temeljni i individualni izražaj svake žene. Razvijamo i njegujemo individualan pristup svakoj našoj članici, jer duboko vjerujemo da kao što nema iste osobe, nema niti istog plesnog izražaja.


Ono što također razlikuje naš studio od ostalih je dugogodišnji, strukturiran i pomno osmišljen program koji vodi naše članice kroz njihovo plesno odrastanje korak po korak, okret po okret, element po element. Na svakom satu se uči novi element, metodološki se konstantno objašnjava tehnika, razvija se osjećaj za pokret, prostor i glazbu, na svakom satu se pleše! Više od 50 plesnih vježbi, tematskih treninga i plesnih zadataka omogućuju članicama konstantan plesni razvoj te istraživanje i pomicanje vlastitih granica. Iako je šipka glavni i temeljni element, koriste se još i elementi kao što su pod, zid, fotelja, stolac… Vježba se u malim grupama, u laganom polumraku, bez ogledala… Sve s ciljem fokusiranja na samu sebe i vlastiti pokret.

Pole Philosophy kreće od tjelovježbe. Da bi se savladala vještina plesa na šipci potrebna je snaga, fleksibilnost, koordiniranost, strpljenje i uporan rad. Svaki naš sat traje 120 minuta i podijeljen je na dio zagrijavanja, vježbanja elemenata i ples.

Zagrijavanje je kombinacija baletnih vježbi, joge i pilatesa satkanih u svojevrsnu plesnu koreografiju na podu kroz koju članice uče pokret, osjećaju prostor, ali i svoje tijelo, rade na snazi kroz trbušnjake i stilizirane sklekove, rade na istezanju kroz statičan stretching, te na neki način i plešu povezujući kroz plesne tranzicije svaki pojedini element.

Vježbanje elemenata je koncipirano na način da se svaki element metodološki objasni, pokazuju se razne tehnike i hvatovi kako bi članice što jednostavnije, ali prvenstveno sigurno i ispravno izvele svaki element.

Zadnji dio sata je rezerviran za ples u kojem članice povezuju naučeno u svoju plesnu improvizaciju.

Benefiti vježbanja plesa na šipci su mnogostruki, koriste se svi mišići tijela, razvija se koordinacija, koriste se obje strane tijela, lijeva i desna, dobiva se na snazi i fleksibilnosti, vježbe nisu invazivne niti statične i svaki trening je na neki način drugačiji što omogućava visok stupanj motivacije, poboljšava se cirkulacija, držanje, razvija se gracioznost…

Pole Philosophy je plesna terapija. Od kako postoji čovjek postoji pokret. Čovjek je stvoren za kretanje. Naša tijela su dizajnirana za pokret. Ples prati čovjeka kroz evoluciju jer pokretom tj. plesom izražava sebe. Plesom izražavamo svoje emocije, emotivna stanja, svoju individualnost, svoj senzibilitet, ali i svoj intelekt, svoju društvenu pripadnost i svoje stavove. Ples je tkanje čije su niti um, tijelo i duh. Ni jedna druga aktivnost ne spaja tako jednostavno i cjelovito sve tri komponente čovjeka. Plesom komuniciramo sami sa sobom, ali i s okolinom, plesom se izražavamo na svim nivoima, plesom slavimo život, ali i liječimo prekinute veze između tijela, uma i duha.

Pole Philosophy je avantura. Svaki trening donosi nešto novo, svaki okret novi smjer, svaki pokret novu spoznaju o sebi. I kao svaka avantura zahtjeva hrabrost, spremnost za nove izazove, kreativnost, iskrenost, upornost i radoznalost. Avantura u kojoj ćete upoznati nove vidike (posebno kad visite naglavačke!), pronaći nove kontinente u sebi i drugima, otkriti stvari koje niste znale da postoje, osjete koje niste znale da možete osjetiti, okuse sasvim nove koji će probuditi jedan sasvim drugačiji apetit. To je avantura koja njeguje dijete u vama, ali izgrađuje ženu kakva želite biti.

Pole Philosophy je ženska priča. Specifičan način tjelovježbe dizajniran za žene. Dizajn koji slavi žensko biće, koji ističe ženstvenost, obline, mekoću, ali i snagu ženskog tijela, ženske psihe i ženske moći. Iako je ples na šipci vještina koju podjednako vježbaju i muškarci i žene, Pole Philosophy njeguje ženski dio priče, jer vjerujemo da žene imaju pravo imati nešto samo za sebe. 😉
Vježbamo zato što volimo svoja tijela ne zato što ih mrzimo. Rušimo predrasude o drugim ženama, učimo poštovati druge žene i njihovu intimu, ranjivost, snage i slabosti. Dijelimo male ženske radosti, hedonizam i dobru zabavu.