Next Level

Next Level organiziran je u osam stupnjeva od kojih svaki traje po osam tjedana. Treninzi se održavaju jednom tjedno i traju po 120 minuta.
Next level je nova dimenzija. Strukturno ovaj stupanj je nastavak osnovnog programa, ali plesno on je potpuno novi izazov.

Prva promjena odnosi se na uvođenje rotirajuće šipke, od milja rotirke. Uče se osnovni hvatovi, kretnje i tehnike na rotirci, osnovni i napredni elementi kako bi članice osjetile rotaciju, ali isto tako i kako bi je naučile kontrolirati. U početku su elementi samostalni, ali svladavanjem istih uče se sve zahtjevnije i teže kombinacije više njih.

Druga promjena odnosi se promjenu koreografije zagrijavanja na podu, vježbe su slobodnije, povezanije i puno plesnije. Koreografija se češće mijenja u odnosu na osnovni program što omogućava članicama dublje istraživanje vlastitog plesnog izričaja, ali i potiče kreativnost i oslobađanje u plesu na novom nivou.

Treća promjena odnosi se na plesni dio programa kroz uvođenje specijaliziranih plesnih vježbi i zadataka te tematskih treninga. Svaki pojedini zadatak, vježba i tema pomno su razrađene i uvedene u program kako bi se članice što više oslobodile u vlastitom plesnom izričaju, kako bi razbile svoje barijere, istražile nešto potpuno drugačije i izašle iz rutine u plesu u koju ponekad upadnu te kako bi im se ukazalo da promjenom načina plesa ili pogleda na ples bolje razvijaju vlastiti stil te u konačnici izrazito napreduju. Uvodi se i nova dimenzija meditacije kao dodatni moment opuštanja i slušanja vlastitog tijela.

Poput osnovnog programa i next level sadrži fokuse. Fokusi su zahtjevniji, dublji i povezaniji s emocionalnim kao temeljem svakog plesnog izričaja. Svaki stupanj ima svoj fokus, primjerice glas tijela, glazbu, erotsko biće… Neki od fokusa se protežu kroz više stupnjeva kako bi kroz plesne vježbe i zadatke te tematske satove članice dobile što potpuniju plesnu edukaciju. Volimo reći da naše članice kroz svaki fokus nauče nov i dotad strani plesni jezik.
“Darling, don’t ever be too shy to dance your heart out.”